2017./2018.m.g.

Kuldīdznieki - jaunajās mājās

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

Jau pusgadu E. Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas saime darbojas it kā vecajās, bet tomēr jaunajās mājās. Ir veikta skolas pārbūve, kurā tika modernizētas tās inženierkomunikācijas un optimizēts telpu funkcionālais plānojums. Skolai ir jauna piebūve pagalma pusē, kas lieliski iekļaujas ansamblī un papildina veco ēku. Līdz ar to, vairs nebūs jāstrādā divās ēkās, kā bija līdz šim. Piebūves trešajā stāvā ir izbūvētas papildus klašu telpas.

Jau pusgadu E. Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas saime darbojas it kā vecajās, bet tomēr jaunajās mājās. Ir veikta skolas pārbūve, kurā tika modernizētas tās inženierkomunikācijas un optimizēts telpu funkcionālais plānojums. Skolai ir jauna piebūve pagalma pusē, kas lieliski iekļaujas ansamblī un papildina veco ēku. Līdz ar to, vairs nebūs jāstrādā divās ēkās, kā bija līdz šim. Piebūves trešajā stāvā ir izbūvētas papildus klašu telpas. Jaunums ir arī īpaši kora nodarbībām izveidotā kora klase ar 66 sēdvietām, kas ir piemērota arī mazāku koncertu rīkošanai. Jaunu ietērpu ir ieguvusi skolas zāle. Darbu procesā tajā tika atklāti jūgendstila sienu gleznojumi no ēkas pirmsākumiem , kuri tika atjaunoti. Zāli rotā jauns, skanīgs – Domes dāvinātais Estonia flīģelis.

Skolas pārbūves būvprojekta autors ir arhitekts Ēriks Cērpiņš. Darbus finansēja novada pašvaldība, tos veica AS “ RERE GRUPA “ uzņēmums SIA “ RERE MEISTARI “.

Mēs – vīgnerieši esam jau iejutušies jaunajā skolā un sakām lielu paldies novada pašvaldībai, arhitektam Ērikam Cērpiņam un būvniekiem par skaisto, atjaunoto skolas ēku.

Šogad pirmo reizi mūsu skolas zālē izskanēja lieliski 17. starptautiskā Baha kamerrmūzikas festivāla koncerti. Klausītāji varēja baudīt izcilā vācu čellista Ramona Jafē ( Ramon Jaffē ) , uzlecošās itāļu pianisma zvaigznes Eloizas Kašo ( Eloisa Cascio ) un klavesīnistes, Baha mūzikas fonda prezidentes Ainas Kalnciemas izcilo sniegumu. Jāpiezīmē, ka jau no 2013. gada A. Kalnciema ar šī festivāla koncertiem ir iepriecinājusi kuldīdzniekus, taču līdz šim tie bija izskanējuši Domes zālē. Tagad – arī pie mums.

Ar skanīgiem, iedvesmojošiem koncertiem septembra mēnesī mūs iepriecināja arī skolas absolventes. Klavieru kvarteta Tempus sastāvā muzicēja Evija Auziņa - skolotājas Martas Ozoliņas klavieru klases absolvente, tagad JVLMA studente. Prieks, ka nedēļu vēlāk Tempus Spānijā, Granādā VI Starptautiskajā A. G. Avrila kameransambļu konkursā ieguva 2. vietu. Ar savu audzēkņu spožajām balsīm un daudzveidīgu repertuāru skolas zāli pieskandināja LNO solistes, JVLMA un LKA docentes Airas Rūrānes ( Marutas Rozītes kora klases absolvente ) studenti. Dauza interesanta par komponistu Pēteri Plakidi uzzinājām skolotājas Stelllas Pavlovičas organizētajā mūzikas pēcpusdienā “ Viss par un ap komponistu “. Arī S. Pavloviča ir mūsu skolas skolotājas Martas Pētersones klavieru klases absolvente. Aktīvi koncertē arī skolas tagadējie audzēkņi.

Savu profesionālo varēšanu esam izvērtējuši konkursos. IV Latvijas mūzikas skolu kora klašu jauno solistu, duetu un trio konkursā "Jūras zvaigzne" Ventspilī piedalījās skolotājas M. Rozītes kora klases audzēknes Linda Lasmane, Alise Spiridoviča ( 5. klase ), Alise Dubure ( 7. klase ) un Krista Bērtulsone ( 8. klase ). Solfedžo konkursā “DO, RE, MI“ Talsu MS 1. vietu pirmajā grupā ieguva Gabriela Pētersone ( 5. klase, sk. Vaira Leite ), 3. vieta otrajā grupā – Megijai Vaselānei ( 6. klase, sk. V. Leite ) , pateicība Ailijai Garozai ( 6. klase, sk. Maruta Grigale ) un ceturtajā grupā 3. vieta – Enijai Grētai Fiļippovai ( 8. klase, sk. V. Leite ), pateicība – Agnesei Zeltiņai ( 8. kl., sk. V. Leite ).

Un kā katru gadu decembra sākumā skolas meiteņu koris Cantus ( diriģentes M. Rozīte un M. Grigale, koncertmeistare M. Ozoliņa ) ir devies Ziemassvētku koncertturnejā pa Vācijas pilsētām, ienesot prieku un svētku noskaņu visapkārt.

Sekmīgu, radošu un mūzikas pilnu Jauno gadu visiem!

Informāciju sagatavoja:
Vaira Leite

©2024 LMIIA

Search