2017./2018.m.g.

Jaunie talanti

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

2. novembra pievakarē mājīgajā Īslīces kultūras namā izskanēja cikla "Kilograms mūzikas" koncerts "Jaunie talanti". Pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam, to organizēja Bauskas Mūzikas skola Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas simfoniskā orķestra jaunie mākslinieki izpildīja daudzveidīgu programmu, kurā bija iekļauti G.F.Hendeļa, G.M. Monna, J.K.Baha, V.A.Mocarta, M.Bruha, J.Mediņa un A.Altmaņa skaņdarbi.

2. novembra pievakarē mājīgajā Īslīces kultūras namā izskanēja cikla "Kilograms mūzikas" koncerts "Jaunie talanti". Pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam, to organizēja Bauskas Mūzikas skola Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas simfoniskā orķestra jaunie mākslinieki izpildīja daudzveidīgu programmu, kurā bija iekļauti G.F.Hendeļa, G.M. Monna, J.K.Baha, V.A.Mocarta, M.Bruha, J.Mediņa un A.Altmaņa skaņdarbi. Klausītāji mūzikā nokļuva baroka, klasicisma un romantisma laikmetos. Šo koncertu jau tradicionāli raksturo izjusta jauno mākslinieku muzicēšana diriģenta Andra Vecumnieka vadībā. Skolu jaunatne no Bauskas un tās apkaimes novadiem, kā arī citi interesenti, kas kuplā skaitā piepildīja zāli, uzzināja daudzu topošo mūzikas zvaigžņu vārdus. Ar orķestri kopā muzicēja un solistu godā bija gan dārziņieši - vijolniece Marta Aurēlija Rando, arfiste Elizabete Gulbe, čelliste Alma Anete Miķelsone un Daniels Sabanskis (mežrags), gan citu skolu un valstu jaunie talanti. Maksims Skibickis, talantīgs Babītes mūzikas skolas čella klases audzēknis, jau ir Starptautiskā Baltijas jauno mūziķu konkursa laureāts. Koncertā priecājāmies arī par lietuviešu jaunās vijolnieces Lindas Lukas talantu un Svetlanas Kondratjevas (Krievija) aizrautīgo vijoļspēli. Katram no šiem jauniešiem ir savi profesionālie sapņi, kas cītīgā darbā piepildās.

Savās pārdomās par šo koncertu dalījās arī Bauskas Mūzikas skolas audzēkņi. Klēra Maldute: "Man īpaši patika A.Altmaņa skaņdarbs "Tango". Aizverot acis, es varēju iztēloties dejotājus krāšņos tērpos. Īpašu skanējumu šim skaņdarbam piešķīra mežraga spēle." Lizete Zaļkalne: "Mani iepriecināja, ka orķestrī ir bērni mūsu vecumā. Cik mierīgi un nosvērti spēlēja Elizabete Gulbe!" Monta: "Es noteikti vēlos dzirdēt vēl kaut ko mežraga izpildījumā." Signe: "Šī bija pirmā reize, kad redzēju arfu dzīvē. Patika, ka visu orķestra dalībnieku sejās varēja redzēt, ka viņi ļoti cenšas un labi izjūt spēlēto." Lepojamies, ka orķestrī muzicē un EDMVS vijoļspēli apgūst un arī Bauskas Mūzikas skolas absolvente Katrīna Siliņa. Paldies par skaisto koncertu un - lai sapņi piepildās!

Informāciju sagatavoja:
Bauskas Mūzikas skolas bibliotekāre Inga Briede

©2024 LMIIA

Search