2018./2019.m.g.

XVI Starptautiskais mākslas forums – konkurss "Pēterburgas pavasaris"

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

Konkurss norisinājās no 2019.gada 7. līdz 11. martam uz viesnīcas Sanktpēterburga, N.Rimska – Korsakova Mūzikas vidusskolas un A.I.Hercena Krievijas Valsts pedagoģiskās universitātes Mūzikas fakultātes skatuvēm.

Šogad konkursā piedalījās vairāk nekā 80 kolektīvi, 450 solisti un dueti, kā arī izstādes dalībnieki no dažādiem Krievijas reģioniem un ārvalstīm, tādām kā Baltkrievija, Polija, Lietuva, Latvija un pat Ķīna.

“Pēterburgas pavasaris” tika apstiprināts 2004. gadā un uzreiz kļuva par nozīmīgu, liela mēroga kultūras notikumu visu nomināciju izpildītājiem no Krievijas un citām valstīm.

Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas audzēkņi spēja pierādīt sevi šajā konkursā un uz mājām atveda vairākas godalgotas vietas un trofejas. I vietu koncertmeistaru konkursā ieguva Anastasija Jevstigņejeva (ilustrators N.S.Rasnačs, pedagogs Aivars Broks.) III vietu pianistu konkursā ieguva Ilonas Brokas audzēknes Anastasija Jevstigņejeva un Laura Onzule. Vislielākais prieks ir par GRAND PRIX ieguvējiem Natanielu Simhu Rasnaču nominācijā Akadēmiskais vokāls - solo (koncertmeistare Ilona Broka, pedagogs Viktorija Cīrule), kā arī Andri Bižānu un Natanielu Simhu Rasnaču nominācijā Akadēmiskais vokāls - duets (koncertmeistare Ilona Broka, pedagogs Viktorija Cīrule).

“Pēterburgā mēs ne tikai gatavojāmies konkursam, bet arī pavadījām 4 brīnišķīgas dienas “Ziemeļu Venēcijā”, kur mūs sagaidīja sniegs, puteņi un 5 zvaigžņu viesnīca. Pabijām Ermitāžā, Isakija katedrālē, pastaigājāmies pa Krievijas slavenāko ielu Ņevas prospektu un baudījām gaismām pielieto naksnīgo Pēterburgas ainavu.

“Neskatoties uz divām vilciena vietkartes vagonā “nepārnakšņotām” naktīm un lielo sniegputeni Sanktpēterburgā, brauciens atstāja pozitīvus iespaidus. Par to visu, protams, jāpateicas jautrajai studentu kompānijai un brauciena iniciatorei Ilonai Brokai, bez kuras pūlēm šis jaukais ceļojums nebūtu noticis. Esam pateicīgi konkursa “Pēterburgas pavasaris 2019” organizatoriem par brīnišķīgo iespēju jebkura vecuma mūziķiem piedalīties visdažādākajās kategorijās ar pašu izvēlētu programmu un gūt godalgas. Gribam pateikt paldies arī Krievijas Federācijas Ģenerālajam konsulātam Daugavpilī par bezmaksas vīzu piešķiršanu, kā arī savai mūzikas vidusskolai par daļēju finansiālo atbalstu. Ceram uz tikšanos arī turpmāk.”

©2024 LMIIA

Search