2017./2018.m.g.

Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskola

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

Skolas darbības laikā tā ir ne tikai rūpējusies par pilsētas un novada bērnu un jauniešu muzikālo attīstību un izaugsmi, bet arī veicinājusi daudzu talantīgu izpildītājmākslinieku un pedagogu skološanu. Nemitīgi pilnveidojoties, īstenojot dažādas izglītības programmas, darbojoties Erasmus+ programmās, JIRMV pierāda sevi kā radošu un profesionālu kultūrizglītības iestādi ...

  • 1917.gadā JIRMV telpās notika Latgales kongress
  • Skola uzsāk darbu 1932.gadā kā Tautas konservatorija
  • 1984.gadā skolai piešķirts Jāņa Ivanova vārds
  • 1992. gadā ar LR Kultūras ministrijas pavēli vidusskola tiek reorganizēta par Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas koledžu
  • Kopš 2002. gada iestādei ir tagadējais nosaukums – Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskola, kurā iespējams apgūt dažādas specialitātes mūzikas skolā un mūzikas vidusskolā
  • Vidusskolā iespējams apgūt vienīgo Latvijā tradicionālās mūzikas izglītības programmu, kas veicina etnisko tradīciju izpēti, Latgales folkloras un tautas muzicēšanas praksi

Skolas darbības laikā tā ir ne tikai rūpējusies par pilsētas un novada bērnu un jauniešu muzikālo attīstību un izaugsmi, bet arī veicinājusi daudzu talantīgu izpildītājmākslinieku un pedagogu skološanu. Nemitīgi pilnveidojoties, īstenojot dažādas izglītības programmas, darbojoties Erasmus+ programmās, JIRMV pierāda sevi kā radošu un profesionālu kultūrizglītības iestādi, cerot turpināt muzikālās dzīves daudzveidīgu izpausmi skolā un tās apkārtnē.

Par to, kas ir Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskola un cik liela ir skolas vērtība, stāsta vidusskolas audzēkņi:

  • Skola ir otrās mājas, savukārt skolas kolektīvs ir viena liela ģimene. Tā ir skola, kur tevi uzklausa, palīdz, ļauj izpausties un piepildīt sapņus.
    /Alise Meļko/
  • JIRMV ir attīstījusi un iespaidojusi ikvienu, kurš ir mācījies šajā skolā. Man tā ir mūzikas elpa, ar kuras palīdzību es varu just savu iekšējo pasauli un iegremdēt klausītāju savās vijoļskaņu fantāzijās. Manā sirdī vienmēr pukstēs JIRMV harmonijas!
    /Kristīne Maļavko/
  • Skola man nozīmē interesantas mācības, noderīgas pieredzes gūšanu. JIRMV redzu kā iestādi, kur cilvēks tiek sagatavots jaunai dzīvei un iespējām.
    /Rebeka Baroniņa/
  • JIRMV nozīmē smagu un pastāvīgu darbu, taču tam visam caurstrāvo pozitīvas emocijas, ko sniedz skolas kolektīvs, radoši un mudinoši pasniedzēji, kā arī izpalīdzīgi un garastāvokli uzlabojoši skolasbiedri.
    /Agrita Pontaga/
  • JIRMV ir vairāk nekā otrās mājas, tā ir vieta, kur mēs smejamies, mācāmies, izdzīvojam piedzīvojumus un pavadām vairāk laika nekā mājās.
    /Guntars Poplavskis/
  • JIRMV ir nozīmīgs dzīves posms, kurā pamazām var sākt apjaust sevi un savu ceļu dzīvē, lai arī tas būtu vai nebūtu saistīts ar mūziku. Šie ir neaizmirstamie skolas gadi, jautrās jaunības dienas, kurās iegūt nenovērtējamu zinību bagāžu, mūžīgus draugus un radošu garu. JIRMV ir kā otrās mājas, kurās vienmēr skan mūzika. Šī ir vieta, kas paver daudzas durvis uz plašo pasauli.
    /Dace Mangulsone/

Svētku ietvaros JIRMV piedāvā mūzikas skolas un mūzikas vidusskolas audzēkņu koncertus Tverot mirkļu burvību un Sajūtot pasauli, absolventes Ivetas Apkalnas koncertu Viens prāts ar otru sadarbībā ar Renāru Kauperu un JIRMV mūzikas skolas kori, kā arī solokoncertu Bahs reiz trīs (festivāla ORGANismi ietvaros). Svētku kulminācija notika 28. oktobrī, kad izskanēja absolventu koncerts Atkalsatikšanās mūzikā. Pēc koncerta JIRMV absolventi, bijušie pedagogi tika laipni aicināti uz absolventu salidojumu, lai varētu baudīt skolas jubilejas svētkus un dalīties kopā būšanas priekā.

 

©2024 LMIIA

Search