2017./2018.m.g.

Jauniešu mūzikas grupu festivāls – konkurss “Boldsound”

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

Skaistā un saulainā vasaras sākumā, 2017. gada 3. jūnijā Bolderājas Mūzikas un mākslas skolā notika Dārza svētki, kuru ietvaros norisinājās jauniešu mūzikas grupu festivāls – konkurss „Boldsound”. Lai gan konkurss notiek jau trešo reizi, šoreiz konkurss – festivāls “iznāca” ārpus skolas telpām un izskanēja uz lielās skatuves skolas pagalmā, kur katrs dalībnieks varēja izjust populārās mūzikas skatuves garšu.

Skaistā un saulainā vasaras sākumā, 2017. gada 3. jūnijā Bolderājas Mūzikas un mākslas skolā notika Dārza svētki, kuru ietvaros norisinājās jauniešu mūzikas grupu festivāls – konkurss „Boldsound”. Lai gan konkurss notiek jau trešo reizi, šoreiz konkurss – festivāls “iznāca” ārpus skolas telpām un izskanēja uz lielās skatuves skolas pagalmā, kur katrs dalībnieks varēja izjust populārās mūzikas skatuves garšu. Pasākuma tematika bija veltīta pasaules mūzikai (world music), kur radoši sevi pierādīja dažādi ansambļu sastāvi no visas Latvijas. Dalībnieku uzstāšanos vērtēja nozares profesionāļi: perkusionists un ritmu svētku organizētājs Dzintars Vīksna, etniskās un mugam dziedāšanas meistare Leila Alijeva un multiinstrumentālists, ansambļu vadītājs un pedagogs Andris Jeziks.

Visas dienas garumā norisinājās dažādi muzikāli priekšnesumi, kurus varēja baudīt jebkurš interesents. Pēc dalībnieku uzstāšanās ar muzikālu sveicienu uzstājās Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas skolotāji Otto Kovči un Aleksandrs Mariničevs. Īpaši atraktīvi un, reizē sniedzot meistarklasi, notika žūrijas priekšnesums, kurā tika iesaistīti konkursa dalībnieki un arī publika. Dienas beigās tika paziņoti gaidītie konkursa rezultāti. Laureātiem tika pasniegtas mākslas nodaļas audzēkņu speciāli gatavotas balvas. Godpilno 1.vietu ieguva PIKC Ventspils Mūzikas vidusskolas ansamblis "Cara Alegre” (vad. Kaspars Vizulis un Evija Vēbere), 2.vietu ieguva Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas ansamblis “Harmony Barn” (vad. Toms Mikāls) un 3. vietu dalīja Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas ansamblis “Zibens” (vad. Edvarts Počs) un pašmāju Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas ansamblis “High See” (vad. Inese Bērziņa).

Dārza svētku ietvaros skolas Koncertzālē bija skatāmas divas aktuālas filmas – režisora Renāra Vimbas debija spēlfilma “Es esmu šeit” un dokumentālās filmas triloģijas pirmā daļa par Latvijas rokmūzikas vēsturi “Savējie Sapratīs. Sešdesmitie. Sākums”. Skolas pagalmā notika arī radošās darbnīcas, kur Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļas skolotāju pavadībā ikkatrs varēja sevi iepriecināt, izveidojot pašdarinātas dāvaniņas.

Esam gandarīti, ka noslēdzām mācību gadu pacilājošā svētku noskaņā. Sakām lielu paldies par atbalstu pasākuma “Dārza svētki” un festivāla – konkursa “Boldsound” rīkošanā Rīgas Domei, AS “Latvijas Finieris” un SIA “Pro Sound”. Uz tikšanos nākošajā festivālā!

Informāciju sagatavoja:
Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas programmas “Populārās mūzikas pamati” metodiskās komisijas vadītāja Inese Bērziņa

©2024 LMIIA

Search