2017./2018.m.g.

RaPaPro programmas projekts “Skaņas garšas Cēsīm”

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

Septembra vidū Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas jaunieši sadarbībā ar uzņēmumu SIA “Vinetas un Allas Kārumlādi” un Cēsu novada Jauniešu domi sāka īstenot projektu “Skaņas garšas Cēsīm”.

Projekta mērķis ir Cēsu novada jauniešos attīstīt radošumu, interesi par Cēsu kulinārijas mantojumu, inovatīvu domāšanu un izpratni par produkta izveides un attīstības procesu.

Septembrī jaunieši apzināja senās receptes no saviem vecākiem un vecvecākiem. Oktobrī katra projekta grupa gatavoja saldumus pēc šīm īpašajām receptēm. Praktiskās nodarbības vadīja Cēsīs un Latvijā atpazīstamā konditorejas veikala - kafetērijas “Vinetas un Allas Kārumlāde” radītājas un konditores Vineta Žamoidika un Alla Oldermane - Vadzinska.

Šobrīd jaunieši izstrādā scenāriju un aranžē mūziku produktu prezentācijas pasākumam, kā arī gatavojas radošajai darbnīcai, kurā profesionāli lektori stāstīs par radošajām partnerībām un dizaina domāšanu. Decembrī norisināsies produktu prezentācijas pasākums, kurā svinīgi tiks prezentēti radītie saldumi.

Projekts “Skaņas garšas Cēsīm” tiek īstenots Radošo partnerību programmas ietvaros, ko finansē Latvijas Republikas Kultūras ministrija. Radošās partnerības programma RaPaPro ir Kultūras ministrijas iniciēta un finansēta programma jaunu partnerību veidošanai profesionālās vidējās kultūrizglītības iestādēs (mākslas, dizaina, mūzikas un dejas vidusskolās), iesaistot sadarbībā pedagogus, audzēkņus, pašvaldību pārstāvjus, uzņēmējus, sociālās grupas un citus vietējās kopienas pārstāvjus.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Eglīte, Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas Projektu vadītāja

©2024 LMIIA

Search