2017./2018.m.g.

Piltenes Mūzikas skolai – 25

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

Šā gada novembrī Ventspils novada Piltenes Mūzikas skola svinēja savu 25.dzimšanas dienu. Lai ieskandinātu jubileju, skolas kolektīvs 14.novembrī piedalījās unikālā akcijā “Muzikālie autobusi”, savukārt kā svētku kulminācija izskanēja koncerts “Piena Ceļš”, kurā pa zvaigžņotām takām klausītājus veda skolas audzēkņi, pedagogi un absolventi. Muzikālajā piedzīvojumā skolas kolektīvs devās ar vairākiem “Ventspils Reisa” autobusiem ...

“Bet pāri plūst balta mūžība
Pa Pienceļa straumēm un tecēm…”
(I. Ziedonis.)

Šā gada novembrī Ventspils novada Piltenes Mūzikas skola svinēja savu 25.dzimšanas dienu. Lai ieskandinātu jubileju, skolas kolektīvs 14.novembrī piedalījās unikālā akcijā “Muzikālie autobusi”, savukārt kā svētku kulminācija izskanēja koncerts “Piena Ceļš”, kurā pa zvaigžņotām takām klausītājus veda skolas audzēkņi, pedagogi un absolventi.

Muzikālajā piedzīvojumā skolas kolektīvs devās ar vairākiem “Ventspils Reisa” autobusiem, kuros dziedāja un muzicēja ar dažādiem mūzikas instrumentiem. Autobusos izskanēja daudzveidīgi skolēnu un pedagogu priekšnesumi, tā pārsteidzot pasažierus un viņiem dāvājot kādu saulainu notikumu novembra pelēkajā dienā.

Arī 25.novembra koncertā “Piena Ceļš” skolas kolektīvs viesus aicināja doties ceļojumā, tikai šoreiz tas veda cauri bērnības takām, piedzīvojumu līkločiem, sapņu un atmiņu tālēm, lai beigās rastu ceļu atpakaļ uz mājām. Katrs skaņdarbs audzēkņu, pedagogu vai absolventu izpildījumā bija kā daļiņa no zvaigznāja plašajā debesjumā, un, izstaigājot to kopā ar koncerta apmeklētājiem, ikviens sajuta, ka tieši mājās ir vislabāk. Sava veida atgriešanos mājās piedzīvoja arī bijušie pedagogi un absolventi, kas kuplināja pasākumu, un daļa no viņiem priecēja ar muzikālu sveicienu skolai.

Piltenes Mūzikas skola saka lielu paldies par laba vēlējumiem – gan tiem, kas izskanēja klātienē, gan tiem, kas rakstiski atceļoja no tālienes. Piena Ceļš stāsta ne tikai par mājām, bet arī par mūžību, un, šķiet, tieši tā raksturo cilvēka mīlestību pret mūziku. Turpināsim šo ceļu iet kopā!

Informāciju sagatavoja:
Signe Lemša

©2024 LMIIA

Search