2017./2018.m.g.

Ar Ziemassvētku koncertu noslēdzas pasākumu cikls veltīts Ērģeļklases 30. gadskārtai

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

Ar Ziemassvētku koncertu 10. decembrī noslēdzās pasākumu cikls, kas bija veltīts skolas Ērģeļklases 30. gadskārtai. Koncertā muzicēja ērģeļklases audzēknes Samanta Eihentāle, Simona Bahmane, Elīna Kohņuka (sk. Sandra Tamane), Jana Krastiņa, Elīza Apine, Judīte Žīgure un Sabīne Blūma (sk. Lelde Krastiņa). Programmā spilgti iekļāvās arī Alise Gavare (klarnete), sk. Elita Ezermale (flauta) un vokālistes Vineta Krūmiņa, Adrija Apine un Alise Dzērve.

Kā jau jubilejas reizē pienākas, koncertam sekoja kopīgs brīdis ar SIA “Vinetas un Allas Kārumlāde” gatavotu kūku un sirsnīgām sarunām.

Jubilejas gads iesākās ar brīnišķīgu dāvanu – tā bija iespēja ar Erasmus + programmas atbalstu pavadīt divas nedēļas Vācijā un iepazīt visdažādākās ērģeles, apmeklēt koncertus, muzejus, izstādes, tikties ar interesantiem cilvēkiem. Septembrī notika izglītojoša koncertlekcija “Ērģeļmeža pasaka” sadarbībā ar lektori muzikoloģi Karinu Bērziņu. Tās mērķis bija iepazīstināt publiku ar ērģeļu uzbūvi un daudzveidīgām instrumenta iespējām.

Oktobra beigās koncertā Cēsu Sv. Jāņa baznīcā tikās skolas absolventi. Šī tikšanās deva pārliecību, ka skolā iegūtās zināšanas un prasmes ērģeļspēlē ir bijušas noderīgas ļoti daudziem – absolventu vidū ir gan koncertērģelnieki, gan ērģeļu restauratori, draudžu ērģelnieki, skolotāji, daudzpusīgi izglītoti mūziķi. Absolventu vēlējums tagadējiem audzēkņiem – novērtēt un izmantot tās iespējas, ko skola piedāvā pašreiz.

Informāciju sagatavoja:
Lelde Krastiņa, Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas Ērģeļspēles skolotāja

©2024 LMIIA

Search