2017./2018.m.g.

Noslēdzies RaPaPro programmas projekts “Skaņas garšas Cēsīm”

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

Ar gardiem kārumiem un jaukiem skaņdarbiem ir noslēdzies RaPaPro projekts „Skaņas garšas Cēsīm”, kurā kopā darbojās Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskola, Cēsu novada Jauniešu dome un SIA “Vinetas un Allas Kārumlāde.”

14.decembrī Vidzemes koncertzāles „Cēsis” Kamerzālē projekta dalībnieki, recepšu devēji un cilvēki, kuri palīdzēja tapt un īstenoties projektam, pulcējās uz „Skaņas garšas orķestra performanci”. Pasākuma laikā izskanēja 8 skaisti stāsti par draudzību, mīlestību, patriotismu un dažādām garšām. Stāstus paspilgtināja jauniešu sagatavotie muzikālie priekšnesumi.

Projekta partneres un kārumu veidošanas procesa virsvadītājas Alla Oldermane – Vadzinska un Vineta Žamoidika dalījās savos iespaidos par projektā pieredzēto: „Laiki ir mainījušies, arī smaržas un garšas, bet visam pāri ir tās vērtības un sajūtas, kas mums ir svarīgas, mīļas un dārgas. Ikdiena ir kļuvusi skrejoša, bet mums ar Vinetu bija patiess prieks par kopā pavadītām pievakarēm, kurās bija iespējams iepazīties ar astoņiem mīļiem stāstiem un astoņām receptēm, kuras jaunieši bija ieguvuši no saviem vecākiem un vecvecākiem un atnesuši mums. Kopīgi mīcot mīklu un kuļot olas, vārot cukura sīrupu un klausoties jauniešu radītajās mūzikas skaņās, visiem kopīgi darbojoties, ir radušies garšīgi kārumi.”

Projekta vadītāja Elīna Eglīte klātesošajiem izstāstīja savu stāstu par skaistām bērnības atmiņām, uzputeni ar pienu un īpašo svētku sajūtu, noslēgumā izsakot cerību, ka „šis projekts ikvienam no jauniešiem deva iespēju pakavēties atmiņās par savu vai savu vecāku un vecvecāku bērnību, un kāda salduma recepte kļuva par iemeslu jaukai sarunai ar mammu vai vecmāmiņu rudens vakarā pie silti kūpošas tējas tases un tikko izceptiem cepumiem”.

Pasākuma noslēgumā klātesošajiem bija iespēja nogaršot projekta laikā tapušos saldumus un apskatīt izveidoto dizainu kārumu iepakojumiem.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Eglīte, Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas Projektu vadītāja

©2024 LMIIA

Search