2018./2019.m.g.

Jauno izpildītāju konkurss

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

Starptautiskais jauno izpildītāju konkurss Hali-Halo notika šī gada 3.-4. novembrim Baltkrievijā Novopolotskā. Konkurss jau otro gadu bija starptautiska mēroga, tur piedalījās dalībnieki no Krievijas, Igaunijas, Lietuvas, Latvijas, Moldovas, Gruzijas, Armēnijas un protams arī Baltkrievijas.

Šogad uz 1. konkursa atlases kārtu tika saņemti vairāk nekā 200 pieteikumi, no kuriem uz 2. kārtu tika atlasīti 47 labākie. Šī atlase notika jau oktobrī pēc iesūtītajiem video materiāliem. Jaunie izpildītāji sacentās 3 vecuma kategorijās: 8 – 10, 11 - 13 un 14 – 16 gadi. Jaunākā vecuma kategorijā piedalījās 16 izpildītāji, vidējā - 14, bet vecākajā – 17 dalībnieki. Katram dziedātājam bija jāizpilda 2 dziesmas pēc konkursa nolikuma.

Konkursa žūrijā bija 9 mūzikas profesionāļi no dažādām mūzikas nozarēm, kā piemēram, tika pārstāvēts gan folkloras, gan diriģēšanas, gan džeza lauciņš.

Konkursa galveno balvu – profesionālo mikrofonu izcīnīja baltkrieviete Z.Rižikova, bet katrā vecuma kategorijā tika apbalvoti 3 labākie izpildītāji. Vēl tika pasniegtas specbalva – ielūgums ar atlaidi dalības maksai uz Muzikālo talantu līgu Viļņā (Lietuva). Šo balvu pasniedza arī Smiltenes mūzikas skolas Vokālās nodaļas audzēknei Ancei Anitai Moruzai (ped. Baiba Žēbina).

Ance konkursā startēja vidējā grupā (11 -13 gadi) un izpildīja dziesmu krievu valodā Gari, gari jasna no Prāta Vētras repertuāra, kas rakstīta multfilmai Sniega karaliene un R.Paula dziesmu Melns ar baltu. Kopš septembra ļoti cītīgi gatavojāmies, pie kam, paralēli arī piedalījāmies divos mūzikas skolas koncertos, kur dziedājām garīgu repertuāru. Tas nebija viegli, jo prasīja atšķirīgu vokālo tehniku. Ļoti liels atbalsts mums bija Ances ģimene, gan šeit Latvijā, gan konkursa laikā Baltkrievijā. Nenoliedzami liela loma arī bija 2 skatuves tērpiem, kas izskatījās lieliski, papildinot dziesmas tēlu!

Mēs gribam pateikties Smiltenes pilsētas Domei par doto iespēju piedalīties konkursā. Mīļš paldies Ingai Sīmanei par emocionālu atbalstu konkursa laikā un mūzikas skolas direktoram Edgaram Roslovam par mobilu kontaktēšanos ar konkursa organizētājiem.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Žēbina, Smiltenes mūzikas skolas skolotāja

©2024 LMIIA

Search