2018./2019.m.g.

III Starptautiskais Jauno vokālistu konkurss Bella Voce

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

2018. gada 30. novembrī Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas Lielajā zālē notika III Starptautiskais Jauno vokālistu konkurss Bella Voce. Konkursā piedalījās vokālisti no vairākām Lietuvas, Baltkrievijas un Latvijas pilsētām. Konkursu atbalstīja Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Konkursa starptautiskās žūrijas sastāvā bija Latvijas Nacionālās Operas un baleta solists, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docents, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pedagogs Krišjānis Norvelis (Rīga, Latvija); Lietuvas Nacionālās Operas un Baleta soliste, Juozas Tallat-Kelpsa Viļņas Konservatorijas vokālais pedagogs-metodists Irena Zelenkauskaitė–Brazauskienė (Viļņa, Lietuva); Norvēģijas Nacionālās Operas un Baleta un Klaipēdas Valsts Muzikālā teātra soliste Vera Taļerko (Oslo, Norvēģija)

Konkursā piedalījās 25 vokālisti, no kuriem 10 mācās mūsu vidusskolā. Konkurss noritēja 2 vecuma grupas: A grupa – I un II kursa audzēkņi; B grupa – III un IV kursa audzēkņi. Konkursanti kāpināja interesi par akadēmiskās mūzikas vokālo mākslu, attīstīja audzēkņu profesionālās prasmes akadēmiskajā dziedāšanā, izmēģināja savus spēkus populārās mūzikas jomā, veidoja jaunus radošus kontaktus, dalījās pedagoģiskajā pieredzē akadēmiskās dziedāšanas jomā.

Katrā grupā vajadzēja izpildīt 3 dziesmas. Konkursa programma bija ļoti daudzveidīga, profesionāla un aizraujoša. Varēja redzēt, ka, neskatoties uz to, ka vokālisti ir jauni, viņiem ir jau augsts izpildījuma līmenis. Dalībnieku vidū bija ļoti liela konkurence. Katrs mēģināja sevi parādīt, pierādīt, ka viņš ir labākais. Pat šajā konkursā arī mūsu skolas audzēknis – Renāts Cvečkovskis parādīja savas prasmes kompozīcijā, un Renāte Zdanovska izpildīja viņa apdarē latviešu tautas dziesmu - Ai, zaļajā līdaciņa.

Arī mūsu skolas vokālistiem bija izcili panākumi!
Nataniēls Simha Rasnačs – GRAND PRIX, Ped.V.Cīrule, kcm.I.Broka
Līga Znutiņa – Atzinības raksts par veiksmīgu piedalīšanos, Atzinība par labāko savas valsts komponista oriģināldziesmas atskaņojumu, Ped.V.Cīrule, kcm.I.Broka
Linards Rēze – II vieta, ped.J.Salna, kcm.G.Vsesvjatska
Beate Sprindžuka – II vieta, ped.O.Salna, kcm.E.Bambāne
Renāte Zdanovska – Atzinība par labāko latviešu tautas dziesmas atskaņojumu, ped.O.Salna, kcm.G.Vsesvjatska

APSVEICAM LAUREĀTUS un novēlam arī turpmāk katram piedalīties konkursos, lai pierādītu, ka Tu esi labākais!

 Informāciju sagatavoja: 
Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas II kursa audzēkne Kamila Siliņa

©2024 LMIIA

Search