2017./2018.m.g.

Otrdienā - par mūziku un ne tikai

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

 Ar izjustu latvisku un smeldzīgu flautas skaņdarbu, ko izpildīja Bauskas Mūzikas skolas pedagoģe Zane Jurēvica, Bauskas Rātsnamā sākās ikgadējā "Otrdienas radošā performance". Šis pasākums jau trešo gadu Bauskā pulcē pārstāvjus no daudzām Latvijas mūzikas un mākslas skolām. Arī šoreiz bija ieradušies šo skolu mūzikas pedagogi un vadītāji no Iecavas, Pilsrundāles, Vecumniekiem, Ozolniekiem, Engures, Gulbenes, Salgales un , protams, arī no Bauskas. Pasākuma organizatore - Bauskas Mūzikas skolas direktore Anita Velmunska ievadā iepazīstināja ar savu skatījumu par tēmu "Izglītības kvalitātes rādītāji mūzikas skolā". Tas bija gan lietišķs, gan emocionāls vēstījums par mūzikas skolas darbinieku, audzēkņu un viņu vecāku sadarbību, kur vislabākā sadarbības forma - uzticēšanās.

Tēmu par savstarpēju uzticēšanos un uzdrīkstēšanos izvirzīt lielus mērķus turpināja arī Liene Batņa - J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docente, Vecumnieku meiteņu kora "Via Stella" diriģente. Viņa ar sirsnību atcerējās savas skolas gaitas Bauskas Mūzikas skolā, pedagogus, kas mācīja mīlēt mūziku un - darbu. Konkursi, olimpiādes (arī pēdējā- Eiropas koru olimpiāde) ir tikai daļa no kora diriģenta ikdienas. Lielāko daļu aizņem rūpīgs, radošs ikdienas darbs. "Pieredze, Veiksme, Radošums un Izaicinājums kora dziedāšanas pilnveidē" bija tēma, ko L. Batņa atklāja, stāstot par kora diriģentes ikdienu. Viņa ieskicēja arī pārmaiņas, kas pašlaik skar mūzikas mācīšanu skolā saistībā ar pārmaiņām visā izglītības sistēmā.

"Apsēstība ar ritmu"- tā savu pēdējo gadu dvēseles stāvokli raksturoja Bauskas Mūzikas skolas pedagoģe Ieva Ūdre. Līdztekus darbam mūzikas skolā, I. Ūdre ar aizrautību apgūst E.Ž.Dalkrozes ritmikas metodes apmācības programmu Londonā. Pedagoģe jau apguvusi programmas pamata pakāpi, turpina mācības. Klātesošajiem viņas vadībā bija iespēja improvizēt, iepazīt jaunas metodes ritmikas mācīšanā, paraudzīties uz šo mūzikas teorijas virzienu citādi.

To, ka mūzikas pedagogs un mūziķis var sevi apliecināt arī citā jomā, lieliski pierādīja Ikars Ruņģis. Bauskas Mūzikas skolas sitaminstrumentu spēles pedagogs prezentēja savu literāro debiju - stāstu grāmatā "Zaldātu zābakos. Padomju armijas stāsti". Auditorijai par pārsteigumu I.Ruņģis pierādīja, ka ir ne tikai lielisks mūziķis, bet arī aizraujošs un asprātīgs stāstnieks!

Pēc tam turpinājās mūzikas speciālistu sarunas un debates neformālā gaisotnē, viesiem bija iespēja viesoties Bauskas Muzejā.

Kā atzina sastaptie ciemiņi, šādas tikšanās pirms jaunā mācību gada sākuma dod iedvesmu un radošu pacēlumu nākamajam mācību cēlienam. Esam pārliecināti, ka šī tradīcija- mūzikas skolu pedagogu augusta tikšanās Bauskā- turpināsies!

©2024 LMIIA

Search