2017./2018.m.g.

Koncertceļojums uz Zviedriju

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

 Vaiņodes Mūzikas skolas audzēkņi maijā, pirms paša mācību gada noslēguma, devās kārtējā, jau 3., koncertbraucienā uz Zviedriju.

Klaipēdas ostā mūs gaidīja stalts prāmis. Ērti iekārtojušies sākām baudīt brauciena eksotiku. To arī ātri sagaidījām- iebraucot jūrā, sākām šūpoties. Jūra mierīga, bet mūs šūpo… Rīts atausa saulains un skaists, bet, izkāpjot, krastā vēl ilgi jutāmies kā jūrā…

Devāmies ceļā uz Torsu, kur mūs jau gaidīja Hogalidas skolā. Pirmajā koncertā bija pagrūti muzicēt, …vēl mūs šūpoja kuģis. Tūlīt sekoja nākošais koncerts- sociālās aprūpes namā, un varējām jau sākt muzicēt. Nama iemītnieki mūs sirsnīgi uzņēma, ar lielu interesi klausījās un mums, savukārt, bija iespēja padomāt, kādas lielas atšķirības dzīvošanai šādos apstākļos ir mūsu valstī un Zviedrijā…

Vakarā koncertu sniedzām Kalmāras Jauniešu centrā, kas ir iestāde jauniešu izglītošanai ārpus skolas programmas - mūzikā, mākslā un sportā. Līdzīgi kā pie mums interešu izglītības centri. Šādus centrus Zviedrijā finansē un uztur valsts.

Vēlā vakarā devāmies atpakaļ uz Bergkvāri, kempingu jūras krastā, nemaz neapjaušot, kādā skaistā vietā atrodamies. To sapratām rīta gaismā, bet bija jādodas atkal muzicēt. Torsas skolā sniedzām 2 koncertus. Zviedrijā nav populāras profesionālās ievirzes mūzikas skolas, tāpēc viņus pārsteidza latviešu bērnu muzicēšanas līmenis.

Vakarā koncerts bija Bergkvāras baznīcā. Ļoti skaista, akustiska kapella!

Muzicējām ar prieku un baudījām gandarījumu, ka mums skan, mēs varam un par mums priecājas! Jutām, ka zviedriem mūsu koncerts ļoti patika!

Koncertā skanēja koris, flautas solo un dueti, vijoles solo un dueti. Koncertā muzicēja arī mūsu ģitāras spēles skolotājs Toms Bokums un kokli spēlēja skolotāja Gunita Riežniece.

Sestdiena mums beidzot bija brīva! Devāmies pie zviedru draugu galvenā cilvēka – organizācijas Letlands Venner dibinātājs un vadītājas –Margaretas Ohlin, kura mūs sagaidīja savā dārzā ar cienastu un dāvanu katram bērnam. Jutāmies gaidīti un mīlēti!

Atvadījāmies, un devāmies vēl apskatīt Kalmāras pilsētu, pārbraucām pa 6 kilometrus garo tiltu pāri jūras šaurumam uz Elandes salu, un tad jau ceļš uz ostu Karlshamnā. Atpakaļceļā gan mūs vairs nešūpoja!

Saku milzīgu paldies saviem kolēģiem, kuri palīdzēja sagatavot koncertu programmu – Tomam Bokumam, Gunitai Riežniecei, Ivonnai Rozentālei, Tatjanai Juškinai, Selgai Puķītei! Un, protams, paldies Vaiņodes novada domei un personīgi Visvaldim Jansonam par finansiālu atbalstu!

Informāciju sagatavoja:
Mūzikas skolas direktore M. Ulberte

©2024 LMIIA

Search