2017./2018.m.g.

Meistarklases LAUDAMUS II – radošas tradīcijas turpinājums

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

PIKC NMV Rīgas Doma kora skola kā Latvijas kordziedāšanas kustības un Dziesmu svētku sakņu nenogurstoša kopēja, aicina bērnu koru diriģentus un vokālo ansambļu vadītājus kopā ar saviem audzēkņiem pieteikties gadskārtējām Pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides programmas (A) LAUDAMUS II - "Mākslinieciskās izteiksmes paplašināšanas iespējas kora priekšnesumā" meistarklasēm...

PIKC NMV Rīgas Doma kora skola kā Latvijas kordziedāšanas kustības un Dziesmu svētku sakņu nenogurstoša kopēja, aicina bērnu koru diriģentus un vokālo ansambļu vadītājus kopā ar saviem audzēkņiem pieteikties gadskārtējām Pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides programmas (A) LAUDAMUS II - "Mākslinieciskās izteiksmes paplašināšanas iespējas kora priekšnesumā" meistarklasēm, kas notiks 2018.gada 24.-25.maijā Rīgā, RDKS.

Pamatojoties uz Latvijas bērnu koru diriģentu un vokālo ansambļu vadītāju aktīvo līdzdalību RDKS organizētajās meistarklasēs Laudamus 2017. gada pavasarī, tika lemts šo tradīciju kopt un pilnveidot piedāvājumu. Īpašu atzinību izpelnījās semināra dalībnieku praktiskā līdzdarbošanās iespēja nodarbībās. Arī vieskoristu - zēnu līdzdalība noslēguma koncertā LNB Ziedoņa zālē kopā ar Doma zēnu kori, kas sagādāja prieku un gandarījumu kā pašiem dalībniekiem, tā klausītājiem.

2018. gada pavasarī par ciemiņu radošām jaunatklāsmēm, aktivitātēm un labsajūtu rūpēsies pieredzes bagātais Rīgas Doma meiteņu koris Tiara savas diriģentes Airas Birziņas vadībā.

Meistarklašu nodarbības vadīs attiecīgo jomu atzīti speciālisti - Aira Birziņa (diriģente), Māra Ķimele (režisore), Kārlis Krūmiņš (režisors, aktieris), Jānis Strazdiņš (dziedātājs), Zane Stafecka (dziedātāja, diriģente) u.c.

LAUDAMUS II darba rezumējums – noslēguma koncerts notiks Rīgas Doma baznīcā ar uzaicināto vieskoristu – šajā reizē meiteņu līdzdalību.

Vairāk informācijas: www.rdks.lv/metodiskais-darbs/kursi-un-seminari/

Informāciju sagatavoja:
Gints Ceplenieks, Aira Birziņa, Katarina Skrūzmane

©2024 LMIIA

Search