2017./2018.m.g.

"Etīžu pēcpusdiena" Grobiņas Mūzikas un mākslas skolā

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

Ir pagājis gads kopš Grobiņas Mūzikas un mākslas skolas rīkotajā pasākumā "Etīžu pēcpusdiena" trīs skolu - Liepājas PIKC LMMDV, Liepājas 2. mūzikas skolas un Grobiņas Mūzikas un mākslas skolas mazie vijolnieki atskaņoja dažādu komponistu etīdes. Ir pagājis gads kopš Grobiņas Mūzikas un mākslas skolas rīkotajā pasākumā "Etīžu pēcpusdiena" trīs skolu - Liepājas PIKC LMMDV, Liepājas 2. mūzikas skolas un ...

Ir pagājis gads kopš Grobiņas Mūzikas un mākslas skolas rīkotajā pasākumā "Etīžu pēcpusdiena" trīs skolu - Liepājas PIKC LMMDV, Liepājas 2. mūzikas skolas un Grobiņas Mūzikas un mākslas skolas mazie vijolnieki atskaņoja dažādu komponistu etīdes.

Šogad pasākuma "Etīžu pēcpusdiena" jau ierasto dalībnieku pulkam pievienojās arī Nīcas Mūzikas skolas vijoles spēles audzēkņi. Pēcpusdienā uzstājās 19 vijolnieki sākot no sagatavošanas klases līdz izlaiduma klasei. Koncertā piedalījās arī kokles spēles audzēknis no Grobiņas Mūzikas un mākslas skolas. Audzēkņus Etīžu pēcpusdienai sagatavoja Nīcas MS skolotāja Linda Ločmane, Liepājas 2.MS skolotāja Daiga Loceniece, PIKC LMMDV skolotāja Maija Štorha un Grobiņas MMS skolotāja Iveta Dejus.

Vijolniekiem bija lieliska iespēja klausīties vienaudžu sagatavotās etīdes. Analizēt, izvērtēt, kā arī pašiem papildināt savu skatuves pieredzi. Etīdes spēlēšana ir ļoti nozīmīga jebkura instrumenta apgūšanā, jo jaunie un topošie mūziķi tādējādi uzlabo un izkopj savas tehniskās prasmes.

Pēc koncerta, pasākuma "Etīžu pēcpusdiena" dalībnieki iesaistījās radošajās darbnīcās, kuras vadīja Grobiņas Mākslas skolas skolotāja Inese Rence. Bērniem tika dota iespēja radoši izpausties ne tikai muzikāli, bet arī vizuālajā mākslā.

 Informāciju sagatavoja:
Grobiņas MMS direktores vietniece mācību darbā , vijoles spēles skolotāja Iveta Dejus

©2024 LMIIA

Search