2017./2018.m.g.

Tautasdziesma dažādās skaņās

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

„Tautasdziesma dažādās skaņās „ tāds moto bija koncertam Grobiņas Mūzikas un mākslas skolā. Koncerts notika 27.februārī, Grobiņas 323.dzimšanas dienā, kurā piedalījās skolas draugi no Aizputes, Vaiņodes, Priekules, Nīcas, Liepājas 2. un Piltenes Mūzikas skolām. Šādu sadraudzības pasākumu ar kopēju koncertu, meistarklasēm un labās prakses sarunām, kas veltīts Grobiņas dzimšanas dienai, organizējam jau piekto gadu. Šogad ir Latvijas simtgade un tādēļ tēmu koncertam izvēlējāmies „Tautasdziesma dažādās skaņās”. Rudenī pasākuma nolikumā ierakstījām, ka koncertu veidosim no audzēkņu veidotām tautasdziesmu apdarēm, kuras izpilda gan solisti, gan ansambļi. Koncerts izdevās daudzveidīgs un sirsnīgs. Dzirdējām vokālos priekšnesumus gan solo, gan duetus, gan ansambļus, instrumentālos priekšnesumus. Skolotāji un audzēkņi bija ražīgi pastrādājuši, kas sniedza gandarījumu kā darītājiem, tā klausītājiem. Pasniedzām divas simpātiju balvas - vienu audzēkņu, otru pedagogu piešķirto. Audzēkņu simpātiju balvu ieguva Nīcas Mūzikas skolas ansamblis- Sintija Biteniece, Sabīne Ance Čirkše, Elīna Ķuņķe, sagatavoja skolotājas Sigita Briljonoka un Dina Sleže (flautas un klavieres). Pedagogu simpātiju balvu ieguva Liepājas 2.Mūzikas skolas audzēknis Kirils Švidcenko (ģitāra), šī balva noteikti pienākas arī Kirila skolotājai Dacei Milzerei, jo puisis ir neredzīgs un vājdzirdīgs. Stundu garajā koncertā piedalījās 45 audzēkņi. Lielu atzinību guva Grobiņas Mūzikas skolas pedagogu izveidotais ansamblis, kas muzicēja paši, gan kopā ar audzēkņiem.

Meistarklasi šogad vadīt uzrunājām mūsu novada pazīstamo folkloras pazinēju Ievu Tālbergu. Nodarbībā „Tautas mūzika toreiz un tagad” Ieva darbībā iepazīstināja ar dūdām, kokli, vargānu, celmu bungām. Katram bija iespēja pamēģināt senos instrumentus. Izmēģinājām folkloras dziedāšanu un apguvām seno danču soļus. Bērniem tas bija īsts atklājums!

Ļoti jauka, sirsnīga un saturīga pēcpusdiena! Šādiem vārdiem izskanot, atvadījāmies līdz nākošajam gadam. Iespējams, ka „sadraudzības „pēcpusdiena būtu jānomaina uz „draudzības pēcpusdienu”.

Esam gandarīti par tikšanos un sākam jau gatavoties ikgadējam „Pavasara svētku” koncertam, kas notiks 13.aprīlī Grobiņas Luteriskajā baznīcā, kur šogad kopā ar mūsu skolas audzēkņiem esam uzaicinājuši muzicēt Vaiņodes Mūzikas skolu.

Informāciju sagatavoja:
GMMS direktore Mārīte Bruža

©2024 LMIIA

Search