2018./2019.m.g.

Bēnes Mūzikas un mākslas skolas novēlējumi 2018.nogalē

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

Gluži nemanot, aizritējis vēl viens gads, un atkal klāt mīļie Ziemassvētki – gaismas, cerību, labestības, mīlestības un piedošanas svētki. Šis ir laiks, kas ļauj ieraudzīt to, kam ikdienas steigā esam pagājuši garām, saredzot to gaismu, ko izstaro silts smaids, labs vārds un mīļums.

Aizskrējuši šī mācību gada pirmie mēneši, kas ir bijuši gan koncertu, gan pasākumu piepildīti. Notikuši koncerti skolā – Muzikālais starpbrīdis; atzīmēta Lāčplēša diena; 18.novembra pēcpusdiena; Muzikāli radošā Jaunrades diena. Esam koncertējuši pagasta svinīgā 18.novembra pasākumā, kā arī muzikālu noskaņu radījuši Eltermaņu dzimtas mākslinieku izstādes atklāšanā Ukru pagastā. Kā klausītāji bijām pianista V.Šimkus, Liepājas Simfoniskā orķestra koncertā Auces Kultūras centrā un koncertlekcijās “Mūzika Tev” Rīgā. Īpašs prieks par mūsu audzēkņu Viktora Petrova un Lindas Garbiles panākumiem Vispārējo klavieru konkursā Iecavā (ped. I. Vokova).

Mūsu skolas skolotāji Ziemassvētku Dāvanu maisā kopā ar pašu ceptiem pīrāgiem un piparkūkām liek arī savus vēlējumus gadu mijā:

  • Andis Āboliņš (trompete): Novēlu visiem priekpilnu Ziemassvētku laiku! Lai šis laiks sirdīs ir silts un gaišs! Laimīgu un veselības bagātu Jauno gadu!
  • Aleksandra Kolodinska (flauta) :“No sveču liesmām, No egļu zaru smaržas
    Ņem gaismu rītdienai Un spēku visam gadam!”
  • Irina Volkova (klavieres): Bērni – mūsu nākotne! Gribu novēlēt katrai skolai pastāvēt, plaukt un attīstīties. Lai vienmēr būtu audzēkņi! Laimīgu Jauno gadu!
  • Vija Kursiete (akordeons): Svētku gaidīšanas laikā gribas novēlēt, lai miers un mīlestība ikvienā dvēselē un mājā…
    “Ir izbrists atkal cauri vienam gadam No ievu kupenām līdz zaļam egles zaram,
    No darbdienām pa rūpei līdzi nests- Ar ļaudīm labiem viss uz labu vests.” /L.Brīdaka /
  • Skaidris Bričkus (ksilofons): Novēlu skolotājiem labus audzēkņus un audzēkņiem labus skolotājus. Radošus panākumus konkursos, festivālos un koncertos. Lai aizmirstās vecā gada raizes un Jaunais gads atnes izturību un spēku pārvarēt visas grūtības. Lai izdodas!
  • Anita Dūma (solfedžo): “Centies vairāk dziedāt. Dziedāšana sasilda dvēseli!” /K.Deneva /.

 

Lai Jaunajā gadā piepildās iecerētais, nepazūd iegūtais un atrodas meklētais!
/Mūzikas nodaļas vadītāja Velta Jansone/

  • Inta Dargevica (vizuāli plastiskā māksla): Visiem novēlu mieru dvēselē, labus draugus, optimismu, gribasspēku un labestību! Neļaut negatīvismam izpostīt sevi un citus! Esiet stipri un veseli!
  • Anna Marija Novika (datordizains): Lai jaunais gads līdzi nes drosmi rīkoties un novēlu ēst daudz gardas kūkas!
  • Vineta Ribaka (keramika): Veselību mīļajiem, pārticību ģimenē, kārtību valstī, mieru pasaulē!

Mums, skolotājiem, gadā ir divi jaunie gadi. Tas jau ir notikums pats par sevi, tāpēc darba ritms ir dubultā straujāks! Pašu nozīmīgāko notikumu mācību darbā uzskatu Valsts konkursa rezultātus! Annas Marijas Smilas iegūtā 1.vieta un Elizabetes Rēzijas Jirjenas darbu augstais novērtējums. Apzinīgi pildījām simtgades pasākumu plānu. Bijām izbraukuma mācību stundā Brīvdabas muzejā, patika plenēriņš ar nokrāsoto koku pie Bēnes estrādes, dalība konkursos, koncertos, kā arī ikgadējais Lielais rudens konkurss. Liels prieks par datordizaina programmas audzēkņu izcilajiem diplomdarbiem, kā arī par fantastiski pavadīto laiku Bēnes tautas nama organizētajā muzeju naktī, kur Bēnes iedzīvotāji kopīgi radīja gleznu – Bēnes muižas pili. Esam uzsākuši sadarbību ar Auces domi veidojot vizuālu dizainu stendam topošajam mājražotāju kioskam.

Lai aizejošā gada labākie brīži ir pamats nākošā gada laimei!
/ Mākslas nodaļas vadītāja Monta Logina/

  • Alfrēds Jurševics, Aiga Aleksejeva (skolas rūķīši): Gaišus, bagātus Ziemassvētkus! Jaunajā gadā piepildīt iecerēto, nepazaudēt iegūto, atrast meklēto.

“Katram no mums jāizjūt, ka ne jau tāpat, joka pēc, dzīvojam šajā pasaulē. Katrs no mums ir neatkārtojama būtne, kādas pasaulē nekad vairs nebūs. Un katrs no mums var kaut ko veikt, lai nākošās paaudzes varētu būt lepnas par saviem senčiem.” /Augusts Milts/. Priecīgus, mīļuma pilnus Ziemassvētkus! Uzņēmību, atbildību un veselību Jaunajā gadā!

 Informāciju sagatavoja: 
Bēnes MMS direktore un Auces MS direktores p.i. Gita Aleksejeva

©2024 LMIIA

Search