2019./2020.m.g.

Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolas pianistu darbīgais un panākumiem bagātais pavasaris

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolas klavieru klase savā darbībā ir ļoti aktīva. Pedagoģe Violeta Karpova ir ļoti mērķtiecīga, un šo kvalitāti māca arī saviem audzēkņiem. Visa semestra laikā audzēkņi muzicē dažādos koncertos, kā arī prezentē sevi un skolu gan vietēja, gan starptautiska mēroga konkursos un festivālos.

Šis pavasaris īpaši veiksmīgs ir bijis Aleksandram Isakovičam un Marijai Aleksai Muižzemniecei, kuri veiksmīgi piedalījās vairākos nozīmīgos konkursos, iegūstot I vietas un Grand Prix. Pedagoģe Violeta Karpova ar 6.klavieru klases audzēkni Aleksandru Isakoviču savu uzvaras gājienu konkursos sāka 30.janvārī, piedaloties Jautrītei Putniņai veltītajā Starptautiskajā jauno pianistu konkursā Valmierā, iegūstot I vietu. Pēc neilga laika jau sekoja dalība nākamajā konkursā - Mihaila Kaziņika Starptautiskajā konkursā „Uzlecošās zvaigznes” – kurā arī tika iegūta I vieta, veiksmīgi muzicējot uz brīnišķīgās Lielās Ģildes skatuves. Šī gada 9.martā V. Karpova ar audzēkni Aleksandru piedalījās IX Starptautiskajā Brāļu Mediņu jauno pianistu konkursā, kurš norisinājās Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā. Lai arī konkurence bija sīva, Aleksandrs ieguva I vietu. Žūrijas komisijas pārstāvis Normunds Vīksne Aleksandru novērtēja kā “ļoti muzikālu, spilgtu, daudzveidīgu un pārliecinošu” jauno mākslinieku.. Neļaujot jaunā pianista pirkstiem atpūsties, tika turpināts ceļš uz Lietuvu. Klaipēdas pilsētā, 22.martā, notika II Starptautiskais konkurss "Muzikālie zēni". V. Karpova un Aleksandrs no šī konkursa atgriezās ar jaunu pieredzi, brīnišķīgām emocijām un godpilno Grand Prix balvu! Paralēli visiem konkursiem, Aleksandrs veiksmīgi piedalījās visās koncertcikla-konkursa „Talants Latvijai” kārtās, kā rezultātā 12.maijā notiekošajā finālā viņš ieguva I vietu.

Ne mazāk veiksmīgs un panākumiem bagāts šis pavasaris bija arī 5.klavieru klases audzēknei Marijai Aleksai Muižzemniecei. Pedagoģe Violeta Karpova ar Mariju šajā semestrī piedalījās divos starptautiska mēroga konkursos – gan Itālijā, gan Lietuvā. No 6.-12.maijam V. Karpova ar Mariju guva jaunu pieredzi un iespaidus 29. Starptautiskajā konkursā "Barlettas jaunie mūziķi", kas notika Barlettas pilsētā, Itālijā. Lai arī šajā konkursā piedalījās daudz brīnišķīgi un augsta profesionālā līmeņa jaunie pianisti, Marija ar V. Karpovu no Itālijas atgriezās ar iegūtu I vietu. Uzreiz tika turpināta gatavošanās un konkursa programmas nostiprināšana, lai pēc mēneša dotos uz konkursu Lietuvā. Brīdī, kad mūzikas skolas aktīvais mācību process ir noslēdzies un audzēkņiem sācies brīvlaiks, Marija radoši darbojās un prezentēja skolu kaimiņvalstī notiekošajā II Starptautiskajā jauno mūziķu konkursā "Trofeo Musicale". Tas norisinājās Kauņā, no 7.-9.jūnijam. Atgriežoties Latvijā, bijām gandarīti par pedagoģes Violetas Karpovas un Marijas ieguldīto darbu, jo tika izcīnīta Grand Prix balva!

Paldies Aleksandra un Marijas Aleksas vecākiem par sadarbību un atsaucību, kā arī audzēkņu pedagoģei Violetai Karpovai par ieguldīto darbu un atbalstu.

Novēlam jaunajiem pianistiem neapstāties pie sasniegtā, bet tiekties pēc jauniem izaicinājumiem!

Informāciju sagatavoja:
Ivita Linde-Zudava, LPMUMS projektu vadītāja

©2024 LMIIA

Search