2019./2020.m.g.

Jauno mūziķu panākumi Sanktpēterburgā

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

Aizdedzot pirmo Adventes sveci, mēs visi gatavojamies Ziemassvētkiem. Sagatavot Ziemassvētku noskaņu jau pašā nedēļas iesākumā nolēmām arī mēs, aizbraucot uz Krievijas ziemeļu galvaspilsētu Sanktpēterburgu.

Svētdien, 1.decembrī, Sanktpēterburgā, N.Rimska – Korsakova Mūzikas vidusskolā norisinājās I.Urjaša Starptautiskais pianistu konkurss. Šogad tajā piedalījās 143 pianisti – solisti, kā arī 20 klavieru ansambļi un koncertmeistari. Ņemot vērā tik lielu dalībnieku skaitu, konkurss norisinājās no paša rīta līdz vēlam vakaram paralēli divās zālēs.

Konkursu vērtēja ļoti nopietna žūrija: IX P.Čaikovska Starptautiskā konkursa laureāts Sanktpēterburgas Valsts Konservatorijas profesors V.Misčuks; A.Hercena Pedagoģiskās Universitātes profesors M.Vorotnojs; pianiste, Sanktpēterburgas Konservatorijas docetāja, koncertmeistare J.Grankvista; A.Mickeviča Universitātes profesore, pianiste B.Bižiņska; komponiste O.Getalova: Sanktpēterburgas Speciālās mūzikas skolas pedagoģe pianiste Z.Cukera.

Dalībnieku ģeogrāfija bija ļoti plaša – Krievija (Kaliņingrada, Tjumeņa, Sanktpēterburga, Urengoja, Maskava, Krasnodara, Tula uc.), Ķīna, Polija, Latvija.

Bija interesanti klausīties pianistus, kuri parādīja ļoti spilgtus sniegumus kā solo, tā arī duetos. Ar lielu interesi klausījāmies klavieu ansambļa priekšnesumu no tālās Tjumeņas, kas apbrīnoja klausītājus ar savu pārliecību, ansambļa izjūtu un spilgtumu; iepatikās arī 13 – gadīgās pianistes no Sanktpēterburgas solo priekšnesums, kas parādīja brīnišķīgu tehniku un muzikalitāti, kā rezultātā viņa ieguva 1 vietu.

Pēc konkursa smagās dienas arī mūs iepriecināja rezultāti:
Konkursa kaureāti:
1 vieta – duets E.Asķelaņeca un J.Pupeļa;
2 vieta – koncertmeistare L.Onzule, ilustrātors A.Bižāns;
Konkursa diplomandi:
3. pakāpes Diploms – klavieru ansamblis A.Šatreviča, N.Kursīte, Z.Stupāne, N Stankeviča;
1. pakāpes Diploms – Z.Stupāne;
3. pakāpes Diploms - J.Pupeļa.

Audzēkņus konkursam sagatavoja I.Broka un A.Broks.

Īpaši pateicamies vecākiem, kas finansiāli atbalstīja dalību konkursā; Vīzu centram Daugavpilī, kas palīdzēja ar bezmaksas vīzas noformēšanu, kā arī Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolai.

Informāciju sagatavoja:
SBDMV klavieru nodaļas vadītāja Ilona Broka

©2024 LMIIA

Search