2018./2019.m.g.

"Manā sirdī ir Latvijai drošākā vieta"

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

10.novembrī Lielvārdes mūzikas un mākslas skolā notika pasākumu cikla Latvijai 100 noslēguma koncerts „Manā sirdī ir Latvijai drošākā vieta”. Koncerta īpašie viesi bija Yla-Savon (Īsalmi, Somija) mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi, kā arī Scuola Musica Fiesole (Florence, Itālija) mācībspēki. Koncerta apmeklētāji vairāku stundu garumā varēja baudīt apbrīnojamo latviešu mūziku. Daži no skaņdarbiem tika atskaņoti starptautiskā sastāvā, piemēram divas latviešu tautas dziesmas Jāņa Ābola apdarē atskaņoja Maigonis Makars (klarnete, Latvija) un Tapani Lakaniemi (flauta, Somija), Ērika Ešenvalda ciklu „Manas mājas” izpildīja apvienotais koris – bērnu koris “Lielvārde” un Īsalmi meiteņu koris “Allegro”, savukārt Oļģerta Grāvīša skaņdarbu „Attēli” atskaņoja Lielvārdes novada mūzikas un mākslas skolas audzēkne internacionāla čellistu ansambļa un somu pianista Petri Herranena pavadījumā. Viesis no Itālijas -pianists Rikardo Čeketi (RiccardoCeccheti) atskaņoja Jāņa Mediņa „Dainu”, savukārt klavieru duets no Somijas - Yla-Savon mūzikas skolasaudzēknisJereHeiskanens un viņa pedagogs Petri Herranens atskaņoja Jeresjaundarbu „Atmiņas par Latviju”, kas tapis, apmeklējot Latviju iepriekš kopīgi īstenotā projekta Nordplus Junior ietvaros. Klausītāju atzinību guva arī latviešu tautasdziesmas “Sijā auzas, tautu meita” apdare divām klavierēm astoņrocīgi, ko atskaņoja Lielvārdes novada mūzikas un mākslas skolas skolotājas Inese Circina un Marina Kravčenko kopā ar viesiem - Rikardo Čeketi un Petri Herranenu.

Aizkustinošais koncerts noslēdzās ar Latvijas dzimšanas dienas torti ar 100 svecītēm un Somijas viesu dāvanu Lielvārdes mūzikas un mākslas skolai – augstas klases Genelec firmas skandām. Tāpat, lai veicinātu paliekošu ieguldījumu mūsu tautas muzikālas kultūras izzināšanai, nacionālais mazumtirgotājs ELVI kopā ar diriģentu Uldi Kokaru 100 Latvijas mūzikas skolām dāvināja „Latviešu kordziesmas antoloģiju”, un Lielvārdes mūzikas un mākslas skolai tā tika pasniegta tieši Latvijas simtgades priekšvakarā. Skolas direktore Mārīte Puriņa priecājās par vērtīgajām dāvanām, kas noderēs mūzikas skolas audzēkņiem Lielvārdē un Jumpravā. “Bet vislielākā vērtība ir draudzība ar Īsalmi mūzikas skolu nu jau vairāku gadu un vairāku Eiropas projektu garumā! Un sadarbība turpināsies, jo šajā pirmssvētku nedēļā kopīgi ar itāļu un somu kolēģiem strādājām pie jauna projekta pieteikuma, kas ļaus Lielvārdes novada mūzikas un mākslas skolas pedagogiem un audzēkņiem iegūt jaunu pieredzi un nostiprinās un paplašinās starptautisko sadarbības tīklu, kas ir viens no būtiskiem priekšnosacījumiem ikvienas mūzikas un mākslas skolas attīstībā.”

Koncertam sekoja danču vakars, kurā folkloras kopas „Josta” un Ķeguma danču muzikantu vadībā draudzīgi rotaļās gāja un aizrautīgi dejoja viesi un mājinieki – pedagogi, bērni un vecāki!

Informāciju sagatavoja:
Irēna Romanovska, Lielvārdes novada pašvaldības Komunikācijas un tūrisma nodaļas vadītāja

©2024 LMIIA

Search